Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

Студенти-медійники взяли участь в експертній дискусії

25 листопада ­­– Міжнародний день боротьби з гендерним насиллям та день початку акції  «16 днів проти насилля над жінками». Саме у цю дату пройшла експертна дискусія «Соціальне підприємництво в Україні в часи COVID-19 та гендерна рівність», до якої долучилися журналісти «Медіамайстерні» Університету імені Пилипа Орлика.

Протягом усієї дискусії питання соціального підприємництва розглядалося саме через призму пандемії та гендерної рівності.

Учасники дізналися про варіації визначення соціального підприємства, його критерії та моделі. Спікери та спікерки з власного досвіду розповіли про зміни у функціонуванні соціальних підприємств у період COVID-19, виклики під час кризи.

Що стосується гендерної рівності, обговорювалися такі питання: збільшення кількості випадків домашнього насильства за час пандемії; вплив коронавірусу на жінок в економічній сфері; збільшення розриву у заробітній платі жінок на чоловіків; перешкоди на шляху у жінок-підприємець; чи можна використовувати соціальне підприємництво як інструмент подолання гендерної нерівності.