Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

Колекція одягу і прикрас із наметів та мотузок (в рамках флешмобу”Агенція гарних новин”)

 «Агенція гарних новин» – це назва нового флешмобу від ініціативних студентів Міжнародного класичного університету імені Пилипа Орлика. Ми готові розраджувати Вас та підіймати Вам настрій! У сьогоденні серед безліч новин про пандемію, є і гарні новини про те, що відбувається у світі. Шукаємо іх, знаходячись на карантині!

Дизайнерка одягу з Великобританії Хлоя Бейнс на власному досвіді продемонструвала, як можна використовувати намети, залишені після фестивалів та інших заходів.
Вона створила колекцію одягу і прикрас із різних елементів: тканини, кілок, мотузок.

Хлоя, випускниця Лондонського коледжу моди, часто використовує у своїй роботі відходи і перероблені матеріали. Вона каже, що їй приємно працювати з такою сировиною.
Ідея колекції з’явилася після того, як вона з друзями побувала на музичному фестивалі British Boomtown.

У день закриття майже усі учасники пішли, залишивши свої тенти та інше спорядження. Організатори заходу оголосили про це під час церемонії закриття. За словами Хлої, побачене її вразило: кинутих порожніх наметів залишалося так багато, що важко було повірити, що фестиваль закінчився і люди розійшлися, – було повне враження того, що захід ще триває.Той випадок надихнув дизайнера створити з непотрібних наметів одяг. Вона почала шукати старі та пошкоджені намети, і через деякий час отримала необхідний матеріал від своїх друзів, знайомих, а також фестивальних і туристичних організацій.
У колекцію під назвою «In Tents: The After Party» («У наметах: Після вечірки») входять спідниці, сукні, топи і прикраси.

Хлоя Бейнс відчула, що шити з наметів досить складно. Але незабаром вона зрозуміла, що не потрібно занадто багато переробляти, а варто черпати натхнення з існуючих елементів конструкції. Різноманітність і яскравість кольорів також спочатку збентежили дизайнерку, оскільки Хлоя завжди дуже ретельно ставилася до підбору кольорової гами для своїх робіт. Потім процес захопив її, і, врешті-решт, їй вдалося підібрати вдалі та незвичайні колірні комбі.

 Вікторія Чернега