Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

Абітурієнту 2020: як COVID-19 вплине на можливість отримати вищу освіту?

Карантин, реформа освіти… які ще підводні камені й перешкоди чекають сьогоднішніх випускників шкіл? Як допомогти собі не залишитися «за бортом»?

З кожним роком умови вступу в заклади вищої освіти ускладнюються:

1. Підвищується рівень допустимого конкурсного балу для вступу на бюджетні місця. Сьогодні, згідно вимог МОН України, мінімальний рівень повинен бути не нижче, ніж 125 балів, а за деякими спеціальностями – 150 балів.

2. Збільшується кількість обов’язкових предметів для проходження ЗНО. Наприклад, цього року крім «Української мови» треба здати «Математику» або «Історію України» (поки що на власний вибір).

3. Скорочується обсяг держзамовлення, а за багатьма популярними спеціальностями взагалі «бюджетних» місць не передбачено, що унеможливлює вступ на безкоштовне навчання.

4. Підвищується вартість навчання у закладах вищої освіти. Згідно з розпорядженням МОН України з 1 вересня 2020 року навчання за контрактом в українських вишах коштуватиме не менше 60% вартості, сплаченої державою за бюджетні місця, а це не менше 25 800 грн за рік!

І це ще не всі перепони, які виникають в цьому році перед випускниками шкіл. Світова пандемія та карантинні умови навчання також внесли свої корективи в графік та умови вступної компанії 2020 року.

5. Останні місяці навчання в школі в дистанційному режимі, практично в повному обсязі, створило необхідність для випускників шкіл займатись самопідготовкою. Загроза захворювання на COVID-19 також унеможливила додаткові заняття з вчителями (репетиторство) для якісної підготовки до ЗНО і це може вплинути на якість результатів та руйнування надій на вступ до закладу вищої освіти.

6. Невизначеність термінів вступної компанії. Сьогодні є декілька сценаріїв проведення вступної компанії 2020, але жоден з них не дає гарантії на безпроблемний вступ до закладу вищої освіти…

Що робити? Як на 100% забезпечити можливість отримання якісної вищої освіти?

Міжнародний класичний університет імені Пилипа Орлика згідно Закону про вищу освіту та наказу МОН України “Про затвердження Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України в 2020 році” розробив антикризову програму для випускників шкіл:

1 крок – вступ на програму підготовки за робочою спеціальністю (навчання проводиться в дистанційній формі та видається диплом кваліфікованого робітника). Початок занять – з травня місяця 2020 року.

2 крок – зарахування на освітній рівень молодшого бакалавра за скороченим терміном навчання (на другий курс) на основі диплому кваліфікованого робітника. Зарахування проводиться в вересні – жовтні 2020 року.

3 крок – вступ на старші курси освітнього рівня «бакалавр» (за скороченим терміном навчання), після закінчення навчання на освітньому рівні «молодший бакалавр».

Основні переваги цієї програми:

– гарантована можливість вступу та отримання повної вищої освіти незалежно від результатів ЗНО та термінів вступної компанії 2020 (Програма «ШАНС»);

– значна фінансова вигода – навчання за цінами вступної компанії 2019 року;

– отримання якісної, професійної освіти (в програмі навчання передбаченні практична підготовка та можливість оплачуваного стажування);

– дипломи державного зразка за всіма освітніми рівнями;

– ступенева освіта – від робочої спеціальності до магістратури та аспірантури.

Це реальний шанс отримати вищу освіту незалежно від розвитку ситуації!