Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

Студенти-медійники університету відвідали прес-конференцію з питань фінансування шкіл

12 лютого Учбово-методичний центр захисту прав людини проводив інформаційно-просвітницький захід «Шляхи підвищення ефективності бюджетних процесів     в          галузі         освіти».

Метою конференції було ознайомити громадськість із результатами програм і проектів Учбово-методичного центру захисту прав людини з підвищення прозорості бюджетів закладів освіти Миколаєва, обговорити пропозиції громадських префектів та актуалізувати плани подальших дій.

Вітальним словом захід відкрив Борис Кудар та розповів про програми «Цифровий вплив», «Прозорі шкільні бюджети для Миколаєва» та результати роботи громадських активістів.

Майже за цілий рік проєкту ініціативна група миколаївців створила громадську коаліцію «За прозорі шкільні бюджети», до якої увійшло 47 мешканців нашого міста. Виконавці проєкту організували та провели 20 інформаційно-просвітницьких заходів для освітян і батьків.
Так, на початку 2019 року лише 14 шкіл публікували у мережі Інтернет відносно якісні фінансові звіти. На сьогодні цей показник збільшився майже вдвічі: зараз таких шкіл 41.

Експертами виступили засновники та розробники платформи Open School in UA — Андрій Жнивін і Юрій Антощук. До них долучилися Ганна Кашуба і Вадим Мельников — автори й розробники аналітичного дослідження «Шляхи підвищення ефективності бюджетних процесів в галузі освіти».

Серед запрошених фахівців у форматі “круглого столу” Тетяна Золотухіна та Вадим Жепало розповіли про громадську префектуру для прозорості місцевих бюджетів та взаємодію громадських префектів з Офісом Омбудсмена.

Організатори заявили, що не збираються зупинятися на досягнутому, а громадські активісти продовжуватимуть вдосконалювати Систему відкритих шкільних бюджетів і вивчатимуть попит на уніфікацію веб-сайтів закладів освіти.

Каріна Гановська