Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

МКУ ім. Пилипа Орлика виходить на новий рівень цифрового спілкування

В останні роки інформаційні технології набувають дедалі більшої популярності. Впровадження хмарних технологій у процес навчання в МКУ — це логічний крок в ногу із часом, що призвів до значного розширення можливостей для наших студентів, відкритості, мобільності, доступності, а як наслідок — підвищення якості навчання.

Одним з перспективних напрямків розвитку в МКУ є гібридне навчання. Інтеграція он-лайн курсів з традиційними класно-аудиторними заняттями, комбінація різних технологій надала нам можливість зробити навчання  персональним та особистісно-орієнтованим.

Важливий крок у цьому напрямку зробили в МКУ, обравши Google Apps for Education  в якості базової платформи для гібридного навчання. Заслуговує уваги сервіс, котрий нещодавно презентувала компанія Google, і який успішно використовується в МКУ –  це система управління навчанням  Google Classroom.

Google Classroom – це інструмент, що зв’язує Google Docs, Google Drive і Gmail, допомагає створювати і впорядковувати завдання, виставляти оцінки, коментувати і організовувати ефективне спілкування зі студентами в режимі реального часу або в режимі дистанційного навчання. Сервіс надає платформу для проектної самостійної роботи студентів, що завершується створенням творчого проекту. Командна робота над проектами сприяє комунікації, взаємодії студентів у групі, згуртуванню колективу, а також стимулює розвиток всіх мовленнєвих компетенцій. Документи Google дозволяють дистанційно працювати над загальними документами і проектами,   подавати новий матеріал, розміщуючи його у вигляді текстів, посилань на Інтернет – ресурси, аудіо- та відеоматеріалів, записів відеолекцій.

Таким чином, сервіс Google Classroom  дає можливість викладачам МКУ індивідуалізувати навчальний процес, підвищити мотивацію студентів до навчання, дозволяє зекономити час підготовки студентів до занять;  водночас наочність і інтерактивність інформації при подібній організації сприяє кращому засвоєнню інформації.

Нещодавно до нашої команди викладачів-новаторів приєдналася викладач іноземної мови  Бабич Віра Ігорівна, яка успішно пройшла навчання і здобула кваліфікацію сертифікованого викладача Google (Google Certified Educator). Вітаємо та бажаємо успіхів у реалізації  освітніх проектів!