Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

ЗНО у магістратуру за спеціальністю 081 «Право» відбудеться 3 серпня

Положенням про проведення єдиного фахового вступного випробування з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення зовнішнього незалежного оцінювання для вступу для здобуття ступеня вищої освіти магістра за спеціальністю 081 «Право» в 2017 році, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України № 579 від 11 квітня 2017 року передбачено, що під час вступу на навчання для здобуття ступеня магістра за спеціальністю 081 «Право» обов’язковим буде надання приймальної комісії ВНЗ результатів єдиного вступного іспиту на основі ЗНО.

Професійний іспит для вступу до магістратури за спеціальністю право відбудеться 3 серпня 2017 року.

Єдиний професійний іспит передбачає виконання тесту, що містить три блоки тестових завдань, зокрема, тест на знання загальних навчальних правничих компетентностей, тест з шести базових юридичних дисциплін, включаючи конституційне право, адміністративне право, цивільне право, цивільне процесуальне право, кримінальне право, кримінально-процесуальне право і тест з іноземної мови. Вступники, які підтвердять свій рівень знання іноземної мови дійсним мовним сертифікатом звільнятися від здачі блоку завдань з іноземної мови.

Вступати за результатами вступних іспитів зможуть тільки особи, які не можуть взяти участь у ЗНО в зв’язку з захворюванням, абітурієнти, які для здачі єдиного вступного іспиту вимагають створення особливих умов або вступники, які будуть звільнені з військової служби після 30 червня 2017 року.

Вступники зможуть подати не більше п’яти заяв на участь в конкурсному відборі на навчання в магістратурі. Оприлюднення списків осіб, рекомендованих до зарахування відбудеться 29 серпня. Зарахування на навчання за державним замовленням повинно бути проведено не пізніше 5 вересня 2017 року.

Вступники, які вступатимуть на основі ступеня вищої освіти, здобутої за іншою спеціальністю, зможуть брати участь в конкурсному відборі на навчання для отримання ступеня магістра за спеціальністю «Право» за результатами єдиного вступного іспиту за умови успішного складання додаткових вступних іспитів у ВНЗ. Відповідні додаткові вступні іспити абітурієнти складатимуть в навчальному закладі, в якому вони побажали брати участь в конкурсному відборі.