Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

Зустріч студентів з практикуючими адвокатами

У першій декаді квітня в рамках проекту «Зустрічі з відомими юристами» в МКУ ім. Пилипа Орлика відбулися зустрічі з адвокатами В.В. Тимошиним, О.В. Колодяжним та А.П. Подволоцьким. Ініціатором цих зустрічей виступили студенти-члени консультативного центру «Правнича клініка». Студенти мали з перших вуст дізнатися про особливості роботи адвоката.

Під час зустрічі Володимир Володимирович Тимошин ознайомив студентів з особливостями професії, процедурою набуття статусу адвоката та його сферою діяльності, а також сучасними тенденціями розвитку української адвокатури. Під час виступу особливу увагу доповідач зосередив на правилах адвокатської етики та безпеки, при виконанні свого професійного обов’язку. Неодноразово Володимир Володимирович посилався на приклади з власної юридичної практики.

Колодяжний Олексій Васильович наголосив на важливості знання психології і норм законодавства, особливо конституційного, цивільного, кримінального та кримінально-процесуального права.

Подволоцький Андрій Петрович розповів студентам про нюанси роботи адвоката під час проведення обшуків у суб’єктів господарювання. Студенти активно вступали в дискусію, задавали питання та безумовно отримали потрібні практичні знання.

Проект «Зустрічі з відомими юристами» має на меті надати студентам можливість поспілкуватися з відомими юристами, поставити їм хвилюючі запитання, перейняти у старших колег неоціненний досвід.

Зазначимо, що подібні заходи є досить важливими для юристів-початківців, адже це допомагає тим, хто лише починає свій професійний шлях, обрати ту галузь права, у якій вони бачать себе у майбутньому.