Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

Декан університету імені П. Орлика буде здійснювати фармаконагляд в Миколаївській області

Декан фармацевтичного факультету, кандидат фармацевтичних наук, доцент кафедри клінічної фармакології та фармакотерапії Оглобліна Мирослава Володимирівна, призначена позаштатним фахівцем  Державного підприємства „Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України, з питань фармаконагляду в Миколаївській області.

В обов’язки такого фахівця входить виявленням, оцінка та попередження небажаних ефектів або інших можливо пов’язаних з прийомом препарату ускладнень. Функціонування системи фармнагляду відбувається в суворій відповідності з міжнародними стандартами та українським законодавством. Система включає в себе збір інформації від усіх суб’єктів обігу лікарських засобів (пацієнтів, фармацевтів, лікарів та інших) в умовах реальної клінічної практики.

Сподіваємося, що у практичній діяльності всіх випускників фармацевтичного факультету вирішальними критеріями при виборі будь-якого лікарського засобу будуть ефективність та безпека, а контроль лікарських засобів підніметься на більш високий рівень.