Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

Миколаїв у роки війни

Напередодні Дня визволення Миколаєва від фашистських загарбників, 26 квітня у Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького розпочала роботу виставка «Миколаїв у роки Великої Вітчизняної війни».

война библиотека отчет по практике 280

Студенти нашого університету взяли участь у відкритті виставки. Юнаки та дівчата були вражені розповідями очевидців про воєнні роки в Миколаєві, евакуацію населення та проблеми, які виникали в той час у суднобудівному місті. Це була не війна по телевізору, а розповідь про справжнє життя справжніх людей.

2Z7eflPTeoA

На документальній експозиції представлені матеріали, фотографії, ілюстрації, книги з фондів Миколаївського обласного краєзнавчого музею, центральної міської бібліотеки ім. М.Л.Кропивницького, з особистої колекції історика і краєзнавця Юрія Любарова, військового історика, журналіста Олексія Пилипчука.

война библиотека отчет по практике 231

Всі вони виступили перед громадою і розповіли про відомі їм події в окупованому Миколаєві. Коли виступали ветерани, наверталися на очі сльози. Хтось із низ розповідав про дитячі враження від минулої війни, хтось бачив війну очима дорослої людини, але підсвідомо проводилася паралель із сьогоднішнім днем. Про патріотизм не просто говорили, його проживали, відчували, виховували.

jEGEHXJSk5s

Окрема сторінка усного журналу була присвячена миколаївському поетові Емілю Январьову. Були розкриті деякі, раніше невідомі сторінки його життя, звучали його твори.

война библиотека отчет по практике 157

Експозиція продовжить свою роботу до 20 травня. Рекомендуємо відвідати виставку. Обгорення лишень розпочалося і триватиме воно ще довго. Є про що говорити кожному з поколінь, є над чим замислитись.

война библиотека отчет по практике 155