Thumbnail not set :(

Від теорії до практики: майстер-клас з вивчення асортименту і якості ковбасних виробів

Кафедра «Готельно-ресторанного обслуговування» Міжнародного класичного університету імені Пилипа Орлика вже вдруге проводить для учнів ПТНЗ Миколаєва практичний майстер-клас.

Захід було організовано для молоді з метою вивчення класифікації, торгового асортименту ковбас та визначення їхньої якості.

За підсумками майстер-класу вони опанували принцип розподілу на сорти залежно від якості м’яса і рецептури, сортування м’яса для роздрібного продажу і ковбасного виробництва; навчилися встановлювати відмінні ознаки ковбасних виробів різних сортів і найменувань, (форма батона, в’язка, вид і колір фаршу на розрізі, кількість шпику, величина і форма його шматків, смак і запах, консистенція); засвоїли основні відмінності у рецептурах ковбасних виробів вищих і нижчих сортів (характеристику м’яса і жиру, співвідношення окремих частин, набір прянощів та ін.), а також вирішували ситуаційні задачі.

Адміністрація освітнього закладу висловлює щиру подяку ТОВ «КАФАР-Україна» за матеріальне забезпечення майстер-класу, а саме: надання зразків ковбасних виробів, плакатів, рекламної продукції.

171