Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

Студенти “Медіамайстерні” побували на болгарському святі – “Бабин день”

У миколаївському осередку болгар, мікрорайоні Тернівка, у дружній атмосфері відзначили інсценізаціями і танцями болгарське свято – “Бабин день”.
Організатори – Тернівська бібліотека ЦБС для дорослих 16, культурно-просвітницький центр “Тирновка” та Будинок культури “Софія”, як завжди, до етнічного свята болгар підійшли творчо та креативно.

Відмітимо, це свято у болгар є дуже популярним. Адже саме цього дня вшановували баб-поветух, що дарували нове життя болгарській малечі у давні часи. А нині, у сучасній Болгарії, це свято лікарів-акушерів.

Цього дня на святкування запросили, у якості почесних гостей, лікарку-акушерку пологового будинку # 3 Анну Жекову і 84-річну жительку Тернівки Віру Димо. Що отримали щирі слова привітань від молоді.

Представники “Медіамайстерні” Міжнародного класичного університету імені Пилипа Орлика також побували на цьому заході на запрошення завідувачки бібліотеки 16 Тетяни Скуратової. На святі усіх чекала гарна атмосфера, болгарський колорит, чудові пісні, танці та ігри. До святкових інсценізацій запрошували глядачів, аби вони могли доторкнутися до магії давнього обряду “поливання”.

Крім того, гості та учасники мали унікальну нагоду спробувати свої сили у декількох варіаціях болгарського танку Хоро.
За традицією, усіх пригостили смаколиками.

Усі, хто відвідав “Бабин день” були дуже задоволені та вдячні організаторам свята за просвітницьку діяльність та плекання духовного надбання болгарського народу.

Олексій Корнійчук