Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

Школярі та студенти створили вишивану мапу за мотивами регіонів України

Минулого року освітній комплекс “школа Гіпаніс — університет ім.П.Орлика” розпочав дослідницький проект “Україна Єдина”, аби активізувати та об’єднати школярів і студентів задля виконання спільного творчого завдання. Протягом 2016-2017 року молодь збирала інформацію про особливості вишивки у кожному регіоні України, про техніку вишивання згідно місцевих традицій, щоб самостійно, за допомогою вишивок, створити карту єдиної неподільної України.

На свято Покрова школярі й студенти освітнього комплексу, під Покровом Богородиці, “об’єднали” Україну вишитою ними мапою, урочисто завершив спільний проект яскравим святом. Учні й студенти декламували вірші про кожен регіон України, співали пісні.

Яскравим різноманіттям дивували народні та сучасні хореографічні постановки, игровые автоматы на деньги с выводом на карту от slovonevorobei.ru, а гомінкий ярмарок додав святу веселого настрою та чудового смаку.

Завдяки реалізації спільного проекту, молодь змогла не тільки розширити знання про символізм вишитого рушника, осмислили значення вишивки в житті українського народу, а й знайти справжніх друзів, навчитися працювати в команді.

“Україна — це край, в якому ми народилися, край талановитих, щирих, працьовитих людей, прославлений письменниками, поетами, художниками, артистами. Уся Україна — це єдине велике серце. Кожен з нас відповідальний за неї” – цими словам завершила свято директор школи Довгань Т.М.