Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

Представники “Медіамайстерні” побували на неординарній презентації

8 лютого у Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького відбулась мистецька зустріч Володимира Кузнєцова та Дімки Ужасного та презентація «Космогорор та НФ-жахи. Звідки взялися, де живуть і чим відомі».

Студентам Міжнародного класичного університету імені Пилипа Орлика також випала можливість побувати на цьому незвичайному заході.

Володимир Кузнєцов – письменник, літературознавець та геймдизайнер. Його новий роман «Закоłот: Невимовні культи», що вийшов у Видавництві Жупанського, в січні цього року, створений на перетині наукової фантастики, космічної опери та лавкрафтіанських жахів. За словами Володимира Кузнєцова: “Ця – книга-головоломка, пазл, який кожен читач може складати, як йому заманеться, – і від того отримувати свій власний досвід та інсайт. Тому, ви сміливо можете починати читати книгу з будь-якого розділу, я вважаю, що книга для вас заграє новими різнокольоровими барвами.”
Дімка Ужасний – письменник, жахоман та один із засновників порталу «Бабай», популяризатор   горору       в        Україні.

Лавкрафтіанські міфи були створені більше ніж сто років тому, вони ще й досі не втратили актуальність та популярність. Навіть більше, – цей похмурий та безпросвітний всесвіт розширився, втягнувши у свої тенета цілу купу мистецьких   форм          та          жанрів.

На презентації обговорили особливості сублімації жахів, наукової фантастики, ґрімдарку та космічної опери: чому їх так сполучають, та, що це взагалі за жанри й чим вони “дихають” сьогодні у світовій літературі.

Діана Шликова