Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

Миколаївський ВНЗ розпочав програму академічного співробітництва щодо видачі подвійних дипломів з Йоркським університетом (США) 

США і Канада – дві країни, які впевнено утримують світове лідерство в сфері освіти. Багато з нас хотіли б навчатися саме там. Адже не секрет, что документи про вищу освіту, видані провідними зарубіжними навчальними закладами, підвищують шанси претендента як в Україні, так і за кордоном. Однак не всі можуть дозволити собі залишити рідний дім і відправитися підкорювати закордонні внз.

І тут приходить на допомогу дистанційна освіта.

США є першопрохідцем в області дистанційної освіти. На сьогодні віддалено там навчається близько 400 тис. студентів, функціонує величезна кількість програм і курсів.

Міжнародний класичний університет імені Пилипа Орлика увійшов до міжнародної програми академічного співробітництва та видачі подвійних дипломів. Основним партнером українського ВНЗ став Американський Йоркський університет.

Йоркський університет, це заочний академічний інститут, акредитований IAO Empowering Worldwide Academia що повністю відповідає стандартам в організаційному, академічному менеджменті та інституційній діяльності, зареєстрований в штаті Гаваї.

Кредитна система оцінки

США є батьківщиною кредитної вузівської системи. Вперше її почали використовувати в Гарварді в 1869 році. Ідея була в вимірі обсягу вивчених студентами дисциплін в одиницях «кредит-годину» (credits). Така система дозволяє перевестися з одного вищого навчального закладу до іншого без втрати пройдених годин. «Кредити» впроваджені в багатьох університетах світу. Кредитна система застосовується на всіх етапах здобуття вищої освіти: це бакалавр, магістр, PhD (доктор філософії). Для отримання кожного ступеня встановлений необхідний мінімум кредитів. Ці норми регулює система USCS (United States Credit System).

Основними завданнями кредитної технології навчання є: уніфікація обсягу знань студентів, максимальна індивідуалізація навчання, підвищення ролі самостійної роботи, – по суті норми, закладені в Законі України «Про освіту».

Процес навчання, при дистанційній формі, здійснюється з використанням сучасних технологій, шляхом виконання індивідуальних контрольних робіт. Якість знань, з кожного предмета, оцінюється за бально-рейтинговою системою: поточний контроль (виконання завдань), рубіжний контроль (у вигляді тесту, контрольної роботи і т.д.). На кожному етапі виставляються бали (рейтинг) та розраховується середній перекладної бал GPA. Дана система застосовується і в Міжнародному класичному університеті імені П. Орлика.

Спеціальності Йоркського університету

• Керування бізнесом
• Комунікація (Журналістика)
• Економіка
• Освіта
• Психологія
• Кадровий менеджмент
• Міжнародні відносини
• Менеджмент проектів
• Соціальна робота
• Соціологія

Напрямки спіробітництва

1. Програма подвійних дипломов.
Програма подвійних дипломів – відмінний шанс стати володарем диплома США в рамках бакалаврату або магістратури. При наявності українського диплома (бакалавра, спеціаліста, магістра) у випускників з’являється можливість, за короткий термін (6 місяців) отримати стандартний американський диплом за такою ж або спорідненою спеціальністю відповідного рівня, в якому основна частина навчальних кредитів перезащітивается з національного диплома.

Кредити американського стандарту протягом 6 місяців вивчаються в моделі дистанційного навчання в Міжнародному класичному університеті імені Пилипа Орлика. Академічне супровід програми подвійних дипломів здійснює латвійський університет, який вже 20 років працює за стандартами США. Навчання здійснюється українською мовою і завершується захистом реферативной дипломної роботи на українській та англійській мовах.

2. Програма дистанційного навчання студентів на території України
Йоркський університет розробив освітні онлайн-програми, за якими студенти навчаються в віртуальному класі і виконують всі завдання в своєму власному темпі, без встановлених термінів. При цьому навчання, складання іспитів, захист дипломної роботи здійснюється без виїзду з України.

Мінімальний термін навчання, за програмою предбакалавріата, становить три роки, бакалаврату – два роки, перекваліфікації – один рік, магістратури – один рік. Стаж практичної роботи, навчання на різних курсах, тренінгах, в системі підвищення кваліфікації, підтверджені документально, – дозволяють заробити додаткові бали і скоротити терміни навчання.

3.Перекваліфікація
Наприклад. Для того, щоб почати кар’єру в іншій країні, медикам необхідно пройти систему перенавчання на стаціонарі і здати додаткові кваліфікаційні іспити. У той же час соціальний працівник, це досить високооплачуваний фахівець, діяльність якого, в значній мірі, пов’язана з доглядом за хворіють людьми, людьми похилого віку тощо Час перекваліфікації медика і отримання диплома соціального працівника Йоркського університету займає не більше одного року.

4.Програма організації практики на території США або країн Євросоюзу
ВНЗ може забезпечити для студентської групи проходження практики в одному зі штатів США або індивідуальне стажування з поданням посвідки на проживання на один рік і більше в країнах Євросоюзу.

Хто може навчатися за спільною програмою
• Випускники українських вузів, які мають дипломи бакалавра, спеціаліста, магістра, для проходження програми подвійних дипломів або перекваліфікації.
• Випускники середніх шкіл, ПТУ, технікумів, для навчання за програмою бакалаврату (вимога подання сертифікатів ЗНО, в даному випадку, відсутній).
• Випускники 9-х класів шкіл України, для проходження предбакалавріата і бакалаврської програми (мінімальний термін навчання 3 роки).
• Випускники вузів, які мають диплом бакалаврату, для навчання в магістратурі.
• Випускники з дипломом спеціаліста або магістра, для навчання в
аспірантурі та захисту дисертації PhD (доктора філософії).

Визнання диплома Йоркського університету здійснюється Міністерством Освіти, відповідно до законодавства України. Крім того, наявність даного диплома є підставою для отримання диплома українського вузу за програмою подвійних дипломів.

Переваги програм спільної підготовки:
1. можливість навчатися в Україні, українською мовою;
2. наявність фонду співфінансування для студентів зі східної Європи, завдяки якому вартість навчання співмірна вартості навчання в українських вузах;
3. можливість, відповідно до освітніх стандартів США, скорочення терміну навчання за рахунок досвіду практичної роботи, курсової підготовки, інших видів освіти;
Цей пункт особливо важливий для осіб, що мають потребу отримати диплом в короткі терміни. Для порівняння, термін навчання за всіма перерахованими програмами в Україні вдвічі довше.
4. академічна підтримка, закріплення за студентом особистого викладача та адміністратора.

Перспективи
Наявність дипломів американського і українського ВНЗ забезпечує конкурентні переваги на ринку праці, а також, отримання гідної роботи в будь-якій країні світу без здачі додаткових іспитів. Участь в міжнародних спільних програмах аспірантури – це шанс отримати міжнародний досвід спільної наукової роботи та спілкування з зарубіжними дослідниками і аспірантами, опублікувати спільні наукові роботи в престижних журналах, захистити свою дисертацію в вузі-партнері і отримати ступінь PhD (доктор філософії).

Диплом Йоркського університету США визнаний у всьому світі. З цим дипломом престижна робота в будь-якій країні світу стає реальною.

Набір на навчання за програмою подвійних дипломів починається з 15 листопада 2017 року. Навчальний процес стартує з 10 січня 2018 року. Початок навчання по іншим програмам здійснюється протягом року і не обмежена часовими рамками.

Для отримання більш детальної інформації щодо умов навчання звертатися: за адресою: Україна, м Миколаїв, вул. Котельня, 2, тел. для довідок: +38050 394 72 87, e-mail: mku.osvita@gmail.com, сайт: www.mku.edu.ua

Організаційне збори відбудуться 11.11.2017 року о 13-00 в залі університету.

Зроби свій крок до успіху!