Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

«Круглий стіл» на тему «Торгівля людьми як порушення прав людини»

«Круглий стіл» на тему «Торгівля людьми як порушення прав людини»

16 березня 2017 року в Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Гмирьова Головним територіальним управлінням юстиції у Миколаївській області  проведено «круглий стіл» на тему «Торгівля людьми як порушення прав людини».

В роботі «круглого столу» від Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області прийняли участь начальник Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти А. Ханін та головний спеціаліст відділу судової роботи та міжнародного співробітництва К. Купрейчик. Також прийняли участь у засіданні – старший оперуповноважений відділу боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції в Миколаївській області О. Шевченко, директор Центру розвитку Миколаївської області та правового захисту населення М. Завтура, директор Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді С. Янковська, начальник відділу по роботі з сім’єю управління соціальних гарантій і компенсації, загальнообов’язкового державного страхування Департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації З. Дмитрієва, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області В. Чистий, директор Першого Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги О. Матвієнко, директор Другого Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги О. Антонець та начальник відділу у справах сім’ї та гендерної політики управління у справах сім’ї, дітей та молоді Миколаївської міської ради О. Шинкарук.

На засіданні були присутні  студенти спеціальності правознавство 1-4 курсів Міжнародного класичного університету імені Пилипа Орлика. Під час роботи «круглого столу» було розповсюджено методичні рекомендації, що стосуються запобігання торгівлі людьми та захисту прав осіб, які постраждали в результаті таких незаконних дій. За результатами засідання вирішено створити робочу групу для об’єднання зусиль щодо активізації правороз’яснювальної роботи серед молоді та протидії порушенню прав громадян.