Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

Кліматична справедливість: студенти долучилися до презентації результатів дослідження

 З кожним роком Земля потерпає від безжальних вчинків людей, які бездумно втручаються в панування нашої планети. Природні катаклізми, пожежі, вулканічні виверження та повний колапс кліматичних змін.

2020 рік став тривожним дзвіночком для народу, котрі нехтують усіма нормами захисту задля збереження природи . Невтішний парадокс: природа потребувала допомоги саме від людини, а натомість отримала неочікуваний удар.

Тепер постає питання, як впоратися зі зміною клімату? Що робити, тим хто не прилаштований до суттєвих змін? А головне, що є кліматичною НЕ справедливістю? Такі питання не давали спокою авторам знаменитої громадської організації Ekoltava та аналітичному центру Cedos за підтримки Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine ,які провели дослідження по кліматичним змінам в Україні та можливій адаптації для чутливих верств населення. На презентації були присутні студенти-медійники Міжнародного класичного університету імені Пилипа Орлика, які небайдужі до сучасних проблем рідної країни.

Кліматична справедливість — це насамперед розуміння проблеми, не замовчування, а глобальна щоденна підтримка збоку держави та суспільства загалом. Усі відчули на собі теплоту цієї осені, але ніхто навіть не замислювався про ймовірні проблеми. Для кожного комфортно не дивитися у майбутнє, а чи буде воно, якщо не почати процес-порядку Землі від знущань над нею жорстокими сліпими реаліями?

Можливо, організм більшості людей не реагує на зміни. Але як бути іншій частині вразливої соціальної групи: діти, люди похилого віку, жінки, люди з хронічними захворюваннями чи інвалідністю… Усі вони потерпають від кліматичної не справедливості. Кожен їх день — це скачки тиску, поганого самопочуття, втрати апетиту та сил .

Дослідження «Кліматична(не) справедливість: вплив зміну клімату на вразливі соціальні групи в містах України» пропонує вихід із ситуацію, тим не менш, аналізує та намагається знайти відповіді на питання, які повинні турбувати Нас в буденному житті.

Нові виклики: урівноважити наслідки зміни клімату та подолати нерівність між різними прошарками населення.

Покращити умови кожного куточка міста — справді можливо! Змінити інфраструктуру, почати забезпечувати людей БЕЗПЕЧНОЮ роботою та почати жити комфортно та без втрат саме ЗАРАЗ.