Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

Студенти-медійники Міжнародного класичного університету імені Пилипа Орлика відвідали ювілейний вечір з нагоди 90-річчя радіо та 60-річчя телебачення у Миколаєві

Присвячений 60-річчю миколаївського телебачення та 90-річчю миколаївського радіо ювілейний вечір відбувся 13 грудня у Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького. Ведучою була колишня телевізійниця Інга Хоржевська.

Нагадаємо, що Миколаївська студія телебачення розпочала свою роботу 13 грудня 1959 року. Тоді на екранах телевізорів вперше з’явився напис «Показує Миколаїв», і в прямому ефірі глядачі вперше побачили телевізійну студію, в якій зібралися всі причетні до створення в Миколаєві ретрансляторної станції й телевізійного центру. Відкрили телевізійний сезон фільмом «Волга, Волга».

На заході присутні могли ознайомитися з унікальними документами, світлинами, книгами, картинами з особистих архівів працівників телерадіокомпанії.

Та найбільше враження на них справило телевізійне обладнання минулого століття: студійні радіомікрофони, радіоточки, магнітофони, звукові пульти тощо.

Не залишилася без уваги предметно-документальна виставка, де продемонстрували розвиток і становлення миколаївського телебачення та радіомовлення, а також розповіли про цікаві події й визначних людей у цій галузі.

Проте особливий вплив експозиція мала на юних журналістів. Було цікаво дізнатися дещо нове про історію обраної професії у рідному місті, та запам’ятати деякі тонкощі роботи журналіста.

Каріна Гановська