Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

У студентів Міжнародного класичного університету ім. П.Орлика почалась практика за спеціальностями, які входять до складу ТОП затребуваних в Україні і світі професій

4 лютого фінансові та медичні заклади, школи, ресторани і туристичні фірми, редакції газет та журналів, органи влади міста Миколаєва та області поповнилися молодими та енергійними співробітниками. Всі вони – студенти-практиканти МКУ ім. П.Орлика.

Університет уклав договори про проходження практики з найкращими підприємствами нашого регіону. Серед них:

  • мережа ресторанів японської кухні «Суши- WOK»;
  • готельно-ресторанний комплекс «Олександрівський»;
  • мережі аптек «Бажаємо здоров’я», «Медицина для Вас», «РУАН»;
  • ТОВ «Сандора»;
  • лікарня швидкої медичної допомоги, Медичний центр доктора Бубновського, обласний лікувально-фізкультурний диспансер

тощо.

А студенти, що навчаються за спеціальностями «право» та «управління і адміністрування» опановують майбутні професії в Головному управлінні Національної поліції в Миколаївській області, господарському суді, Територіальному управлінні судової адміністрації, адвокатурі, казначействі, фіскальній службі та у Пенсійному фонді.

Відпрацювати на практиці отримані на лекціях та семінарах знання вирушили понад 2,5 тисячі юнаків і дівчат, які навчають за такими напрямками та спеціальностями, як «Сестринська справа», «Лікувальна справа», «Лабораторна діагностика», «Фізична терапія та ерготерапія», «Фармація», «Психологія», «Дошкільна освіта», «Початкова освіта», «Готельно-ресторанний бізнес», «Туризм», «Право», «Архітектура і будівництво (геодезія і землеустрій)», «Транспортні техноогії (автомобільний транспорт)», «Журналістика», «Маркетинг», «Фінанси, банківська справа, страхування», «Облік і аудит», «Підприємництво, товарознавство і біржова діяльність»,«Комп’ютерна інженерія».

За даними управління статистики, саме ці фахівці є найбільш затребуваними у Україні,  в тому числі, в Миколаївській та Одеській областях. А найбільш високооплачуваними вважаються журналісти, спеціалісти  з IT-технологій, фахівці, що працюють в сільському господарстві, на будівництві, в автотранспорті, освіті, менеджменті та маркетингу. 

Чимало з перелічених професій входять до топ-затребуваних для українців і в країнах Євросоюзу. Це:

  1. Працівники медичних спецівльностей різного рівня: лікарі. Лаборанти, ерго- і фізіотерапевти, медсестри, фельдшери, санітари.
  2. Фармацевти.
  3. IT-спеціалісти.
  4. Спеціалісти будівельної галузі (геодезія та землеустрій).
  5. Спеціалісти транспортних, здебільшого автомобільних технологій.
  6. Представники готельно-ресторанного і туристичного бізнесу.

До речі, студенти університету ім. Пилипа Орлика вже зараз можуть випробувати власті сили не тільки у рідному місті та в Україні, але й за кордоном.

В січні вчена рада затвердила програму міжнародних стажувань на 2019 рік. І вже сьогодні перші стажери починають працювати в готелях Болгарії, Польщі, Туреччини і Хорватії. Студенти на практиці опановують навички роботи в галузі готельно-ресторанного бізнесу, обслуговування та виробництва, туризму.

Працюють вони в комфортних умовах в 4-х та 5-зіркових готелях, отримують офіціальне оформлення на роботу, весь пакет документів і гідну заробітну плату. Вуз співпрацює з такими відомими туроператорами, як CALYPSOTOUR, TEZ TOUR, KILIT GLOBAL, PENINSULA,

FIT HOLIDAYS