Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ВНЗ АКРЕДИТУВАВ ЧОТИРИ МАГІСТЕРСЬКІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ

На засіданні Акредитаційної комісії України одностайним рішенням (протокол № 133 від 27 грудня 2018 роки) акредитовані магістерські спеціальності (053 «Психологія», 241 «Готельно-ресторанна справа», 081 «Право», 072 «Фінанси, банківська справа, страхування») Міжнародного класичного університету ім. Пилипа Орлика.

Акредитації передувала перевірка вишу комісіями, делегованими Міністерством освіти і науки України. У складі експертів були доктори наук, професори, завідувачі кафедр Східноукраїнського національного університету імені В. Даля, Харківського національного педагогічного університету імені Г. Сковороди, Мукачівського державного університету, Одеського національного економічного університету, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Харківського національного університету внутрішніх справ, Переяслав-Хмельницького національного педагогічного університету імені Г. Сковороди, Київського національного торгово-економічного університету.

В експертних висновках відзначено високий рівень кадрового забезпечення спеціальностей, гідна матеріальна база, високий рівень магістерських робіт, підготовлених студентами.

Магістратура – це другий рівень дворівневої системи вищої освіти, утворений у процесі реформування освітньої системи, відповідно до Болонського процесу.

Навчальна програма підготовки магістрів права спрямована на вивчення політико-правових доктрин, розвиток і становлення політико-правової ідеології, правові та політичні ідеї, теорії права, класифікації поділу влади.

Магістри права Університету ім. П. Орлика – це представники Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області, апеляційного суду, військової прокуратури Миколаївського гарнізону Південного регіону України, Головного управління Національної поліції, виправної колонії, районних судів, Державної виконавчої служби.

«Навчання у магістратурі відкриває нові можливості для кар’єрного зростання та нові горизонти отримання знань. У резюме магістра переважно більше шансів бути розглянутим керівником підприємства, а у його власника – отримати цікаву та високооплачувану роботу. Також, магістерська програма дає можливість отримати другу вищу освіту за суміжною спеціальністю, – констатує магістр права Аліна Юрченко.

В основу магістерських програм з готельно-ресторанної справи покладено принцип experimental learning (професійні навички комунікації з клієнтом), що дозволяє врахувати особливості й специфіку індустрії гостинності та туризму.

«Навчальні програми магістратури формуються із курсів, що руйнують грані між теорією та практикою. Студенти навчаються, розбираючи реальні кейси, проходячи стажування, вирішуючи завдання, аналогічні тим, що можуть виникнути на робочому місці », – зазначає студент-магістр зимового випуску спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Ярослав Сироватка. – «Досліджуючи проблему і, захищаючи роботу з теми «Удосконалення рекламних стратегій готельного господарства», ми зробили акцент саме на практичних складових та впровадженні положень роботи у практичну діяльність».

Фахівцями відмічено високий рівень актуальності робіт із психології: «Психологічний супровід онкохворих дітей в умовах медичного закладу», «Гендерні особливості самооцінки у дітей підліткового віку», «Розвиток ігрової компетентності у дітей з аутизмом» та інших.

«Суттєвим є те, що можна поєднувати роботу та навчання у магістратурі. Магістри отримують комплекс знань, що дозволяють одразу кваліфіковано виконувати певні функції, відповідно до обраної спеціалізації», – розповідає магістр психології зимового випуску Лілія Кузнєцова.

Що дає магістратура?

Навчання у магістратурі стимулює розвиток вузькопрофільних та аналітичних компетенцій, готує фундамент для наукової або управлінської кар’єри. З такою кваліфікацією легше отримати престижну роботу або кар’єрне підвищення з більш високої стартової позиції. За однакових умов, фахівці із підбору персоналу швидше зроблять вибір на користь кандидата з магістерським ступенем.

Основний акцент зроблено на прикладну складову магістерських програм, розрахованих на тих, хто вже працює у конкретній галузі або планує працювати в ній. Наприклад, навчання у магістратурі галузі знань «Управління та адміністрування», дозволяє медичним працівникам підтвердити право обіймати керівну посаду.

У МКУ ім. П. Орлика здійснюється навчання у магістратурі за наступними спеціальностями та спеціалізаціями:

Психологія

– медична та клінічна психологія;

– військова психологія та соціально-психологічна реабілітація;

Фізична терапія, ерготерапія

– управління установами спорту та фізичної реабілітації;

– медико-психологічна реабілітація;

– курортологія і туризм;

– правове забезпечення охорони здоров’я;

Право

– правове регулювання господарської діяльності;

– адміністративне право і адміністративна відповідальність;

Туризм

– управління туристично-рекреаційними системами і процесами;

– міжнародний туризм і туристичні технології у світовому туризмі;

Готельно-ресторанна справа

– управління в організаціях готельно-ресторанного господарства;

– міжнародний готельно-ресторанний бізнес;

Фармація. Промислова фармація

– фармацевтична діяльність;

– організація роботи аптеки і аптечної мережі;

Фінанси, банківська справа, страхування

– галузеве управління і адміністрування;

– правове регулювання відносин власності;

– аналітика фінансових процесів, управління фінансами, страхуванням, банківською діяльністю

Комп’ютерна інженерія

– спеціалізовані комп’ютерні системи;

– захист баз даних в судових і нотаріальних системах;

– ІТ-менеджмент та маркетинг.

Більш детальну інформацію абітурієнти можуть отримати у приймальній комісії за адресою: м. Миколаїв, вул. Котельна, 2, або за телефоном (0512) 55-07-36, (050) 394-72-87, (0512) 59-30-01.

Нагадуємо, розроблена фахівцями Університету ім. П. Орлика модель покрокового навчання на різних освітніх рівнях, дозволяє випускникам шкіл почати навчання у виші вже зараз, застрахувавши, тим самим, себе від результатів ЗНО.