Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

Університет імені П.Орлика забезпечив підвищення кваліфікації українських поліграфологів

6 березня відбулося вручення документів про освіту державного зразка поліграфологам, які працюють у відповідних приватних та державних структурах України.

Протягом чотирьох місяців слухачі курсів проходили спеціальну програму, що включає вебінари, самостійну, дослідницьку роботу, виконання тестових перевірок і практичних завдань з аналізу поліграм. Зі слухачами працювали викладачі Міжнародного класичного університету імені Пилипа Орлика Лисенко А.Б., Назаров О.А. і визнаний у всьому світі фахівець поліграфолог Рудольфо Прадо Пелайо (Мексика).

Курси проводилися відповідно до міжнародного стандарту ASTM E2000-05 в області PDD (психофізіологічні детекції прихованої інформації). Дослідницькі роботи слухачів курсів отримали високі оцінки видатних світових поліграфологів Натана Гордона і Аллана Матті (Анастасова К. «Зміна якості сигналу фотоплетізмографа у осіб, які використовували лак для нігтів», Бондаренко С. «Можливі психофізіологічні методики протидії поліграфічній перевірці, способи виявлення та припинення таких спроб»).

В кінці квітня 2017 року, Україна в особі державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» (ДП «УкрНДНЦ»), який виконує функції національного органу стандартизації, підписала з Міжнародною організацією в області стандартизації ASTM International проект меморандуму про взаєморозуміння та впровадження світових традицій в різних галузях в Україні. Меморандум передбачає впровадження в нашій державі стандартів, розроблених ASTM, вивчення міжнародного досвіду в області розробки стандартів, організації тренінгів та навчання місцевих кадрів у відповідній сфері, а також взаємних візитів з обміну досвідом.

Програма підписання меморандумів про взаємодію ASТM International була заснована в 2001 році. На сьогоднішній день ASTM International має приблизно 7500 своїх стандартів, на які посилаються закони, правила, коди в багатьох країнах світу. Крім того, ASTM International – єдина міжнародна американська організація, яка має безпосереднє відношення і до стандартизації діяльності в області психофізіологічних досліджень із застосуванням поліграфа з 1998 року, коли був створений в ASTM технічний комітет Е52 по судовій психофізіології.

В даний час комітет об’єднує близько 80 членів – представників приватної практики, правоохоронних органів, державних організацій різних країн. На рахунку комітету вже існує 15 опублікованих стандартів. Ведеться розробка інших важливих стандартів, пов’язаних з сучасними підходами до обладнання (поліграфів) і психофізіологічної детекції брехні. До складу комітету також входить викладач Міжнародного класичного університету імені Пилипа Орлика – кандидат психологічних наук, доцент Назаров Олег Анатолійович. Вуз, спільно з комітетом, і в подальшому планує роботу з підвищення кваліфікації фахівців даного напрямку.