Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

Студентська вечірка в стилі Хеловін

З 31 жовтня на 1 листопада студенти Міжнародного класичного університету імені Пилипа Орлика відсвяткували Хеловін. Молодь з нетерпінням чекала на можливість одягти традиційні «жаливі» карнавальні костюми аби позмагатися на звання «Кращого» та виготовити символічні гарбузові ліхтарі!

Тематична вечірка, конкурси та святкова концертна програма були організовані Культурним центром університету та студентською радою.

За рішенням оргкомітету найкреативніші студенти були відзначені дипломами та пільгами в оплаті за навчання, а також поїздкою для відпочинку на туристичну базу «Кінбурнська коса»:

В номінації «Кращий костюм» перемогли:

1 місце – Боярчук Володимир
2 місце – Ізмайлова Дарія
3 місце – Щербатих Ірина

В номінації «Кращий гарбуз» 1 місце отримали студенти 1 курсу медико-природничого факультету.

Це свято не є докорінно українським, а прийшло до нас зовсім недавно. Найбільш масово Хеловін відзначають у Сполучених Штатах Америки, у Великій Британії, Канаді та Ірландії. За популярністю в цих країнах свято посягає дргу сходинку після Різдва. В Україні святкування Хеловіна поширилося після того, як країна стала незалежною та пожвавились процеси американізації в кінці 20-го століття.

Започаткували це свято кельтські племена ще в період дохристиянських часів. Проживали кельти на території таких сучасних країн як Велика Британія, Ірладнія та північ Франції. Племена цих країв завжди відзначали початок кожного сезону. 31 жовтня проводились святкування найголовнішого свята кельських племен – Самхейна, игровые автоматы вулкан на телефон. Після того, як було прийнято християнство свято отримало назву «надвечір’я Дня всіх святих».

Головним символом Хеловіна є ліхтар, виготовлений з гарбуза. Він має назву Ліхтар Джека. В овочі робляться вирізи для того, щоб надати йому зловісно усміхнених рис. Далі всередину вставляється свічка і запалюється.