Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

ТЕСТОВІ ЗАХОДИ З ВПРОВАДЖЕННЯ ПОСАДИ ФАХІВЦЯ ПО РОБОТІ З ВЕТЕРАНАМИ ВІДБУДУТЬСЯ НА МИКОЛАЇВЩИНІ

На базі університету мені Пилипа Орлика в березні відбулося 2 засідання робочої групи з питання розробки професійного стандарту «Фахівець по роботі з ветеранами».

Відкриваючи засідання, начальник відділу освітніх програм та професійної адаптації Міністерства у справах ветеранів України Сергій Войчук відмітив: «Ініціатива університету вкрай важлива. Ми готові до взаємодії й долучимо до проєкту Раду роботодавців, щоб на усіх ланках охопити підтримку проєкту».

Під час засідань робочої групи усі учасники мали можливість висловити своє бачення функціоналу фахівця по роботі з ветеранами, його освітній спроможності, посадових обов’язках, фінансуванню. Директор КУ Миколаївської міської ради «Міський центр підтримки внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО», регіональний координатор у Миколаївській області уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Віктор Мойсеєв упевнений: «На сьогодні військовослужбовцям і ветеранам та їх сім’ям потрібна така людина, яка стане менеджером у вирішенні їх проблем».

Заступник голови Миколаївської ОВА Олександр Трайтлі, за підтримки губернатора Віталія Кіма, узяв активну участь у обговоренні реалізації проєкту. Як результат, констатував, що Миколаївська ОВА підтримує ініціативу Університету імені Пилипа Орлика, і Миколаївщина стане експериментальною платформою для реалізації проєкту у обраних ОТГ. Це дасть змогу отримати реальні показники ефективності для презентації стандарту. «Це буде фахівець, що дійсно потрібен у кожній громаді, він акумулюватиме діяльність фахівців різних ланок, буде координатором та комунікатором, медіатором між ветераном та різними структурами», – відзначив віце-губернатор.
Експериментальну роботу планується розпочати з 1 травня 2023 року.

Інформація для зв’язку з координаторами програми:
м. Миколаїв, вул. Котельна, 2
телефони: 050-394-72-87 (viber, telegram), 050-198-58-93 (viber),
098-565-76-57
Чат бот: https://t.me/MKUVstup_bot
Сайт: mku.edu.ua
Електронна пошта: mku.osvita@gmail.com
Instagram, Facebook, TikTok: mkuim.pilipaorluka, mkuim.pilipaorluka
Telegram: МКУ ІМ. ПИЛИПА ОРЛИКА
YouTube: МКУ ім. Пилипа Орлика