Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

У ВНЗ КРАЇНИ ТРИВАЄ НАБІР НА заочну, вечірню та дистанційну форму навчання. ХТО МОЖЕ СТАТИ СТУДЕНТОМ І НАСКІЛЬКИ ЗАЛЕЖИТЬ ВСТУП ВІД РЕЗУЛЬТАТІВ ЗНО?

Кампанія набору на заочну, вечірню та дистанційну форми навчання в багатьох вузах країни триває до кінця листопада.

 Хто зможе стати студентом, розпочати шлях у вищу освіту і кар’єрний ріст в 2021 році?

 Наскільки вступ до вузу залежить від наявності або відсутності сертифікату ЗНО?

 Цим питанням була присвячена зустріч з абітурієнтами в Міжнародному класичному університеті імені Пилипа Орлика.

 Абітурієнтам запропонували альтернативні моделі вступу до вузу, незалежно від результатів ЗНО.  Моделі розроблені на основі рекомендацій Міністерства освіти України.

 Модель 1. ДРУГИЙ ОСВІТНІЙ РІВЕНЬ.

 Наприклад, щоб вступити на спеціальність «фармація» рівня бакалавр або магістр, – потрібно скласти ЗНО на досить високі бали.  Зовсім інша справа рівень «Молодший БАКАЛАВР» де вимоги зовсім не такі високі.  Однак, отримавши через два роки диплом «молодшого бакалавра», наш, здавалося б, невдаха вступає на 3 курс бакалаврату і, нарівні зі своїми однокласниками, продовжує навчання.  Тільки, на відміну від них, у нього в кишені диплом фармацевта відповідного рівня і законне право не тільки вчитися, а й починати працювати за обраною спеціальністю.

 Модель 2. РОБОЧА ПРОФЕСІЯ.  Буває так, що балів не вистачає зовсім, і рівень «Молодший бакалавр» теж «не світить».  Невже рік буде втрачений?

 Зовсім ні.  Існує дуже багато коротких, за термінами навчання, робітничих професій, близьких до обраної спеціальності.  Наприклад, робітнича професія «молодша медична сестра з догляду за хворими» і професія рівня «молодший бакалавр» «Медсестринство».

 Для вступу на навчання за робочою спеціальністю не потрібно здавати ЗНО або вступні іспити.  Однак, провчившись, випускник з дипломом кваліфікованого робітника має право, без ЗНО, бути зарахованим на 1 курс освітнього рівня «молодший бакалавр».  А так як термін навчання для осіб з дипломом кваліфікованого робітника скорочується, наш випускник не тільки наздоганяє своїх однокласників, а й отримує диплом, що дозволяє працювати за обраною спеціальністю.

 У Центрі професійної підготовки Університету ім.  П. Орлика підготовка здійснюється за професіями:

 – молодша медична сестра;

 – лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу;

 – діловод;

 – стюард;

 – касир;

 – паспортист.

 Продовжити навчання в коледжі можна за спеціальностями:

 – фармація, промислова фармація;

 – право;

 – комп’ютерна інженерія;

 – журналістика;

 – готельно-ресторанна справа;

 – геодезія та землеустрій;

 – фінанси, банківська справа і страхування;

 – облік та оподаткування;

 – маркетинг;

 – підприємництво, торгівля і біржова діяльність;

 – медсестринство.

 Модель 3. ПЕРЕВЕДЕННЯ.  Буває так, що балів, отриманих при здачі ЗНО, недостатньо для надходження на обрану спеціальність, але цілком вистачає для надходження на іншу, менш престижну.  Є сенс вступати на неї і наполегливо вчитися, тому, що після закінчення 1 курсу студент має абсолютно законне право перевестися на спеціальність, обрану спочатку.  Хоча може виявитися, що і нова спеціальність не менш цікава.

 Модель 4. ВСТУП ДО ЗАРУБІЖНОГО УНІВЕРСИТЕТУ, ЩО ПРАЦЮЄ ЗА ПРОГРАМОЮ ПОДВІЙНИХ ДИПЛОМІВ З УНІВЕРСИТЕТОМ УКРАЇНИ.

 Вузи багатьох країн світу чекають абітурієнтів з України.  При цьому, надходження до закордонних вузів ніяк не пов’язане з наявністю або відсутністю сертифікатів ЗНО.

 До кінця листопада поточного року абітурієнт може бути зарахований в більшість вузів світу і відучитися там на першому курсі.  Продовжити навчання в чужій країні або повернутися з академічним документом про закінчення 1 курсу і навчатися далі в Україні – право студента.

 У будь-якому випадку вступ в систему вищої освіти відбулося …

 В Університеті імені П. Орлика проаналізували пропозиції більшості зарубіжних вузів і прийшли до висновку, що проблемою в даному випадку є вартість навчання.  У зарубіжних вузах вона значно вище, ніж в Україні.  Пошук паритетних цін дозволив зупинитися на пропозиціях навчальних закладів чотирьох країн: Болгарії, Грузії, Молдови, Киргизії.

На сьогодні з цими країнами укладені угоди про прийом українських студентів на заочно-дистанційну форму навчання.  Така модель не вимагає виїзду за кордон, а Університет імені П. Орлика, в рамках міжвузівських договорів, приймає на себе зобов’язання консультування українських заочників за місцем проживання за програмою університету-партнера.  Вартість навчання, при цьому, і в Україні, і в зарубіжному вузі-партнері є однаковою, що не перевищує вартість навчання в Університеті імені П. Орлика.

 При цьому, модель подвійного диплому (закордонного вузу та Університету імені Пилипа Орлика) дозволяє знайти гідну і високооплачувану роботу не тільки в Україні, а й за кордоном.

 Підготовка бакалаврів в Університеті імені П. Орлика здійснюється за наступними спеціальностями:

 Транспортні технології (автомобільний транспорт)

 Технології медичної діагностики і лікування

 Фінанси, банківська справа і страхування

 Психологія

 Фізична терапія, ерготерапія

 Готельно-ресторанна справа

 Геодезія та землеустрій

 Комп’ютерна інженерія

 Дошкільна освіта

 Початкова освіта

 Медсестринство

 Журналістика

 Фармація, промислова фармація

 Туризм

 Право.

 Модель 5. НЕФОРМАЛЬНА ОСВІТА.

 На сьогодні формальна освіта не може повністю реалізувати всі освітні потреби.  Саме тому, Міністерство освіти України, разом з Національним агентством забезпечення якості вищої освіти, – активізують увагу на можливості абітурієнтів отримати неформальну освіту.  Така освіта значно швидше реагує на запити сьогоднішнього дня.  Його результати можна зараховувати як результат формальної освіти.  З огляду на це, університет розробив програми неформальної освіти в рамках акредитованих спеціальностей, по закінченню яких студенти отримують внутрішні дипломи університету.  Особливо це може бути актуально для тих, хто не здав ЗНО для вступу на магістратуру і виявився заручником посади, що вимагає диплом магістра.

 Підготовка магістрів в Університеті імені П. Орлика здійснюється за наступними спеціальностями:

 Фінанси, банківська справа і страхування

 Фармація, промислова фармація

 Фізична терапія, ерготерапія

 Готельно-ресторанна справа

 Комп’ютерна інженерія

 громадське здоров’я

 менеджмент

 Психологія

 туризм

 Право.

 Крім того, облік результатів неформальної освіти (курси, семінари, освітні програми) дозволяє значно скоротити термін навчання в вузі.

 І, повірте, що це тільки мала частина варіантів, можливих для абітурієнта, щоб не втратити рік і почати вчитися.

 Для випускників сьогодні існує можливість після закінчення навчання пройти стажування строком від одного до трьох років в Австрії, Швейцарії, ОАЕ, Катарі і Сінгапурі.  Сьогодні університет має партнерів в Болгарії, Туреччині, Польщі, Хорватії, Чехії, Греції, Італії та Німеччини, але географія співпраці з кожним днем ​​розширюється.

 Головне – правильно вибрати вуз, що пропонує різноманітність спеціальностей, освітніх рівнів та моделей навчальної діяльності, при наявності яких жодна людина, що прагне здобути освіту, не залишиться за бортом навчального закладу.

 Саме таке розмаїття моделей навчання та освітніх рівнів, від робочої професії до магістра, пропонує Міжнародний класичний університет імені П. Орлика.

 Консультації для абітурієнтів проводяться в приймальній комісії університету за адресою:

 м Миколаїв, вул.  Котельна, 2, телефони приймальної комісії 0935120012, 0503947287,