Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

Покращення екології завдяки обмежувальним заходам під час пандемії (в рамках флешмобу”Агенція гарних новин”)

 “Агенція гарних новин” – це назва нового флешмобу від ініціативних студентів Міжнародного класичного університету ім. Пилипа Орлика. Ми готові розраджувати Вас та підіймати Вам настрій! У сьогоденні серед безлічі новин про пандемію, є й гарні новини про те, що відбувається у світі. Шукаємо їх, знаходячись на карантині!

Вчені з європейського космічного агенства розказали і показали, як обмежувальні заходи вплинули на якість і чистоту повітря у світі. Дослідники надали знімки зі супутнику, які демонструють доволі значне зниження концентрації азоту та парникових газів над деякими великими містами Європи. Зазначають, що все це відбувається завдяки обмежувальним заходам під час пандемії: закриття деяких підприємств, заводів, обмеження руху транспорту.

Працівники американського космічного агенства NASA також поділились своїми дослідженнями. Вони порівняли знімки зі супутнику провінції Хубей і з’ясували, що забруднення повітря над цими територіями майже зникло з початку карантину.

За даними Центру досліджень енергії і чистого повітря, з 3 лютого до 1 березня у Китаї викиди CO2 скоротилися як мінімум на 25%.

А ось у Венеції через пандемію зникли туристи, рух моторних човнів припинився і канали стали доволі чистими.

Природа нарешті змогла видихнути і відпочити від людей. Та все ж вчені попереджають, що після закінчення карантину рівень забруднення різко зросте. Давайте робити хоч якийсь мінімум, щоб цього не сталось!

Лілія Галичановська