Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

Студенти університету відвідали ексклюзивну виставку FREE&ART

У виставковій залі Миколаївського Палацу культури пройшла ексклюзивна виставка FREE&ART.

Експозиція присвячена роботам одного із колишніх політв’язнів — Романа Сущенко.

Роман Сущенко — український журналіст, кореспондент національного інформагентства “Укрінформ” у Франції.
Був затриманий на вересні 2016 року у Москві та обвинувачений у шпіонажі.
На виставці будуть представлені його роботи, зроблені за 1070 днів перебування у російській тюрмі та особлива серія, яка ще ніде не була продемонстрована – “Машини для сина”.

Роботи Романа Сущенко виконанні з підручних матеріалів (оскільки довго не дозволяли передавати у камеру, а ні крейди, а ні олівців з фарбами).
Перші його роботи виконані звичайної кульковою ручкою і простим олівцем. Потім почав експериментувати — застосовувати у своїй творчості чай. Виявилося, що у різній концентрації він дає можливість отримати різні кольори Для накладення цього природного барвника на папір також використовував підручні матеріали — сірники, вушні палички. Також у своїх роботах використовував кетчуп, фурацилін, кисіль, пральний порошок.
Відмітимо, що це перша виставка, на якій був присутній сам автор.

В якості першого міста для проведення виставки Миколаїв був обраний не навмисно. Адже, як каже сам Роман, з нашим містом у нього багато світлих спогадів.

Творча молодь студентства Міжнародного класичного університету імені Пилипа Орлика залюбки прийняли запрошення організаторів відвідати виставку та поринути у світ Романа Сущенко.

Вікторія Чернега