Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

АБІТУРІЄНТИ! ЦІНИ РОСТУТЬ! МИ ЗНАЄМО, ЯК ЇХ ЗУПИНИТИ!


АБІТУРІЄНТИ!
ЦІНИ РОСТУТЬ! МИ ЗНАЄМО, ЯК ЇХ ЗУПИНИТИ!
Аналітики прогнозують, що друга половина 2019 року стане досить складною і непередбачуваною. Її поствиборна хвиля торкнеться всіх сфер діяльності соціуму, зокрема і фінансово-економічної, що може знизити платіжну спроможність населення. Це торкнеться і можливостей здобути вищу освіту на контрактній формі навчання.

Неприємні нововведення для абітурієнтів та їх батьків торкнуться наступних аспектів.
По-перше, планується скорочення бюджетних місць на найбільш популярні спеціальності на користь держзамовлення на менш затребувані у молоді професії. При цьому, розглядається питання про те, що державне замовлення необхідно буде відпрацьовувати в місцях, визначених державою (https://m.facebook.com/groups/284339708674108/permalink/584878008620275/).
По-друге, оплата за навчання за контрактом може істотно підвищитися. Міністерство освіти і науки вимагає прибрати демпінгові, з їх точки зору, ціни і привести їх у відповідність із собівартістю і витратами держави на «бюджетників». А це означає, що вартість освіти для «контрактників» може збільшитися в кілька разів (https://m.facebook.com/groups/284339708674108/permalink/584878008620275/).
«Не може бути такого, що держава витрачає на навчання студента 26-27 тисяч гривень, а коледж, який входить до складу університету, набирає контрактників по 7-10 тисяч гривень. Демпінг завершується. У Законі України «Про державний бюджет» вже передбачені заходи з цього приводу », – зазначив Генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН Олег Шаров.
Уже в цьому році планується підвищити мінімальну вартість оплати за навчання до 23 тисяч гривень. І державний вуз не зможе знизити її на місцевому рівні.
В першу чергу, цінові зміни торкнуться найбільш затребуваних спеціальностей, таких як право, журналістика, архітектура і будівництво, інформаційні технології, сфера обслуговування, громадське управління і адміністрування, соціальні та поведінкові науки, гуманітарні науки, охорона здоров’я, фармація.

Університет імені Пилипа Орлика не має жорсткої залежності від цінової політики МОН і в квітні-червні пропонує абітурієнтам забронювати вартість навчання в 2019 році за ціною 2018. А далі, надходити на обрану спеціальність згідно з правилами вступної компанії -2019 року.
Надходження, в рамках даної програми, можливо на наступні рівні і спеціальності:

МОЛОДШИЙ СПЕЦІАЛІСТ:
Фармація, промислова фармація
право
Комп’ютерна інженерія
Журналістика
Готельно-ресторанна справа
Геодезія та землеустрій
Фінанси, банківська справа і страхування
Облік та оподаткування
маркетинг
Підприємництво, торгівля і біржова діяльність
Медсестринство

БАКАЛАВР:
Транспортні технології (автомобільний транспорт)
Технології медичної діагностики і лікування
Фінанси, банківська справа і страхування
Психологія
Фізична терапія, Ерготерапія
Готельно-ресторанна справа
Геодезія та землеустрій
Комп’ютерна інженерія
Дошкільна освіта
Початкову освіту
Медсестринство
Журналістика
Фармація, промислова фармація
туризм
право

МАГІСТР:
Фінанси, банківська справа і страхування
Фізична терапія, Ерготерапія
Фармація, промислова фармація
Готельно-ресторанна справа
Комп’ютерна інженерія
Психологія
туризм
право

Крім того, університет імені Пилипа Орлика забезпечує студентам можливість заробляти на своє навчання. Університет надає унікальну можливість закордонних стажувань двічі в рік в Болгарії, Туреччині, Хорватії, Польщі, Чехії, Німеччини, ОАЕ, Сінгапурі. Програма стажувань, для вступників цього року, починається з 20 липня.
Додаткову інформацію щодо програми бронювання місць можна отримати в приймальній комісії університету: м. Миколаїв, вул. Котельна, 2, телефон 0512-59-30-01, 55-07-36, 050-394-72-87, сайт mku.edu.ua