Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

У Миколаєві завершився перший етап спільного проекту Університету ім П.Орлика і видання «Преступности.Нет».

Студенти Міжнародного класичного університету імені П. Орлика успішно закінчили перший семестр навчання на курсі «Інтернет-журналістика», який є спільним проектом університету і інтернет-видання «Преступности.НЕТ».

Проект був запущений на початку нового навчального 2018-2019 року. Керівником проекту і викладачем є головний редактор видання «Преступности.НЕТ» Анатолій Чубаченко.  А слухачами стали студенти МКУ імені П. Орлика за спеціальністю «Журналістика» та з суміжних спеціальностей, які хочуть реалізувати себе в сфері інтернет-журналістики.

Заняття проводилися як в університеті, так і на базі інтернет-видання «Преступности.НЕТ». Слухачі курсу отримали можливість не тільки в теорії ознайомитися з основами і принципами роботи кореспондента інтернет-видання, а й спробувати свої сили на практиці.

За 4 місяці студенти засвоїли правила написання новин, познайомилися з джерелами інформації, основними принципами журналістської етики, вчилися писати інформаційні запити, дізналися, що таке репортажна журналістика та інше.

За словами студентів, вони залишилися задоволені результатом, адже отримували знання не лише в теорії, а й на практиці, випробовуючи свої сили в написанні новин і пошуку інформаційних приводів.

– Мені дуже сподобались заняття цього курсу. Нам цікаво і доступно все пояснюють. Окремий плюс – це відвідування редакції видання, де проходить частина наших пар, – ділиться студентка Ірина.

За словами головного редактора «Преступности.НЕТ» Анатолія Чубаченко, такий формат навчання однозначно буде корисним для студентів.

– Дуже важливо, щоб студенти отримували знання від практикуючих журналістів, які кожного дня стикаються з різними ситуаціями, про які не пишуть у підручниках. Теорія – це добре, але без набуття практичних навичок їм буде складно по закінченню навчання, тому що в редакціях їх фактично будуть вчити наново, – зазначив Чубаченко.

На теперішній час студенти університету проходять практику в ЗМІ міста Миколаєва. А після її закінчення продовжать навчання, в тому числі і на курсі «Інтернет-журналістики».