Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

День української писемності та мови

На початку листопада, в Україні відзначили державне свято – День української писемності та мови. Встановлене воно було 9 листопада 1997 року Указом Президента № 1241/97 «Про День української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства».

Вже кілька років поспіль в освітньому комплексі «школа Гіпаніс- університет імені П.Орлика» відбувається низка заходів, приурочених цьому дню.

Протягом тижня школярі й студенти всіх факультетів Міжнародного класичного університету імені Пилипа Орлика готувалися до спільної святкової концертної програми, де співали рідною мовою, декламували вірші знаних у всьому світі українців – Т.Шевченка, Л.Українки, Л.Костенко та інших.

Ще одним традиційним заходом, спрямованим на перевірку грамотності, став загальноукраїнський диктант, що звучав на Українському радіо. У заході взяли участь не тільки школярі, студенти, а й викладачі.

Родзинкою святкування став флеш-моб «Я люблю українську мову…», що проводився з метою привернення уваги учасників заходу до шанобливого ставлення до рідної мови та питань грамотності. Флеш-моб об’єднав присутніх, даруючи гарний настрій та море позитивних емоцій.

Захід показав, що молодь та педагоги цінують і люблять українське слово, та постійно працюють над збагаченням своєї мовної скарбниці, играть бесплатно в игровые автоматы.