Набір на підготовчі курси до НМТ триває!

Настав час кардинально змінити ставлення людей до природи

У МКУ імені Пилипа Орлика відбулася презентація книги Анатолія Григоровича Михайлика «Культура і природа».

У своєму вступному слові Анатолій Григорович зазначив, що від взаємин культури і природи в наш час залежить не тільки життя людства, а й життя будь-якого живої істоти. Довгий час люди вважали природу недосконалою і намагалися її змінити відповідно до своїх планів і бажань. А це призвело до безлічі лих.

«Природа – це диво. Культура без природи не зробила жодного кроку вперед, – додає автор книги, – у створенні культури велику роль відіграли тварини, які віддано служили людині і допомагали їй творити нове і виживати у важких умовах».

Ректор МКУ Сергій Пронь привітав Анатолія Григоровича з виходом книги і подякував за докладені зусилля в розвитку настільки актуальної і необхідної в наш час теми, що є турботою про майбутнє країни.

На презентації були присутні рецензенти книги: Михайло Димитров і Микола Іванов.

Михайло Федорович зазначив, що людина покарана природою за споживче ставлення до неї. Він подякував свому вчителю Анатолію Михайловичу за те, що той навчив його чути як співають дощ і вітер і бачити як мерехтять зірки.

Микола Іванов, в свою чергу, теж подякував Михайлику за прекрасну книгу і побажав йому здоров’я, довгих років життя і щоб список книг, написаних Анатолієм Григоровичем весь час подовжувався. До теплих слів на адресу викладача приєдналася і Генеральний директор МКУ імені Пилипа Орлика Людмила Матвієнко: «Він робить великий внесок у велику справу подальшого вдосконалення нас як людей».

Людмила Павлівна преміювала Анатолія Григоровича поїздкою на улюблену їм Кінбурнську косу. Разом з ним відпочивати за рахунок університету поїде 25 студентів, котрі активно брали участь в житті вузу і заслужили призовий відпочинок.